Politika zasebnosti

Spletno mesto www.roglatrail.si ima predstavitveni in informativni namen. Kljub temu, da je bilo v razvoj vloženo veliko truda, se lahko zgodi, da vsebuje kakšne napake. Zaradi navedenega ne moremo jamčiti za njeno vsebino. V kolikor ste mnenja, da ste odkrili napako nam to prosimo sporočite. Splošne informacije: info@roglatrail.si

OPOZORILO: Brskanje po spletni strani www.roglatrail.si je popolnoma anonimno in v tem primeru tudi ne pridobimo oziroma ne zbiramo vaših osebnih podatkov. Spletno mesto zgolj zbira statistične podatke o uporabi spletne strani, ki pa ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov.

Za dostop do določenih storitev, ki jih omogoča spleto mesto www.roglatrail.si (npr. prijave na tekmovanja, kontaktni obrazec) je potrebno zbiranje vaših osebnih podatkov. V tem primeru bomo vaše osebne podatke zbrali in jih uporabili zgolj v obsegu, ki je nujen za to storitev. Izpostavljamo, da vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali ali dajali v najem ter uporabo tretjim osebam.

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: ZVOP), vaših osebnih podatkov ne bomo uporabljali ali delili na način, ki je v nasprotju s to izjavo. Vaši osebni podatki bodo uporabljeni zgolj za delovanje in potrebe spletnega mesta www.roglatrail.si in dogodka Rogla Trail. Upravljalec tega spletnega mesta je Lokalna turistična organizacija Rogla – Zreče, GIZ. Več o Politiki varovanja osebnih podatkov v nadaljevanju.

V primeru, da na spletni strani roglatrail.si izpolnite prijavnico za tekmovanje na Rogla trail soglašate, da lahko vaše podatke posredujemo organizatorju, soorganizatorju in/ali prijavni službi tekmovanja Rogla trail ter soglašate z uporabo osebnih podatkov za izdelavo štartnih in rezultatskih list. Spletna stran uporablja piškotke. Nastavitve zasebnosti lahko urejate na posebnem zavihku na dnu spletne strani.

V primeru morebitnih dodatnih vprašanj pišite na elektronski naslov: info@roglatrail.si.

Politika varovanja osebnih podatkov

Zavedamo se naše odgovornosti pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki, zato vse osebne podatke obdelujemo v skladu z veljavnimi Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah in s Splošno uredbo o varstvu podatkov (»GDPR«).

Namen zapisa Politike varovanja osebnih podatkov (v nadaljevanju »Politika«) je, da vas seznanimo, za katere namene pridobimo vaše osebne podatke, kakšna bo njihova uporaba, kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.

 1. Upravljalec podatkov
  Upravljavec vaših osebnih podatkov, ki jih posredujete po teh spletnih straneh, je Lokalna turistična organizacija Rogla – Zreče, GIZ, Cesta na Roglo 13b, 3214 Zreče.
 2. Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov
  Vaše osebne podatke bomo obravnavali zaupno in jih uporabili zgolj v namene, za katere ste jih posredovali. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drugi namen, vas bomo o tem predhodno obvestili in vas zaprosili za vaše ustrezno soglasje.
 3. Obisk in uporaba spletne strani
  Ob vsakem obisku spletnih strani www.roglatrail.si se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP-številka – številka, ki identificira posamezni računalnik oziroma drugo napravo, povezano s spletom, različica brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo zgolj za potrebe vodenja statistike obiska spletne strani www.roglatrail.si. LTO Rogla – Zreče, GIZ tako zbrane podatke obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki. Če na spletni strani obstajajo povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z organizacijo Rogla – zreče, GIZ ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.
 4. Obdelava osebnih podatkov naših klientov
  Podatke, ki nam jih posredujete v okviru povpraševanja, nam posredujete prostovoljno in na osnovi privolitve v komunikacijo po e-pošti z namenom medsebojnega komuniciranja glede vašega povpraševanja. Te podatke bomo uporabili zgolj za potrebe priprave ponudbe in medsebojno komunikacije. Odgovornost za pravilnost in točnost teh podatkov prevzemate sami.
 5. Uporabniki podatkov 
  Vsi podatki, zbrani na osnovi zgoraj naštetih pravnih podlag, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in jih brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretji osebi. Osebni podatki strank se zaradi zaupnega razmerja med uporabnikom in organizacijo LTO Rogla – Zreče, GIZ, ne razkrivajo nobeni tretji osebi.

V okviru zakonskih pristojnosti je mogoče vaše osebne podatke razkriti naslednjim obdelovalcem podatkov:

 • ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
 • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske in strojne opreme;
 • administratorju in skrbniku spletne strani.

LTO Rogla – Zreče, GIZ se zavezuje, da vaših osebnih podatkov ne bo posredoval ali prenesel v drugo državo ali jih posredoval kakršnikoli mednarodni organizaciji.

Obdobje hrambe 
Zagotavljamo vam, da vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili zbrani in uporabljeni. In sicer:

 • dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo 3 (tri) mesece;
 • vaši kontaktni podatki za potrebe komunikacije se obdelujejo do zaključenega posla oziroma zaključene komunikacije;
 • če za posamezne podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), predstavlja rok hrambe 10 (deset) let;
 • v primeru daljše hrambe, to je zakonski rok shranjevanja 10 (deset) let, je obdelava podatkov omejena;
 • po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, to je po izpolnitvi namena, za katerega so bili zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.

Vaše pravice
LTO Rogla – Zreče, GIZ zagotavlja uresničevanje vseh pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.
Od podjetja lahko kadar koli zahtevate:

 • izbris vaših podatkov z baze povpraševanja;
 • izpis vaših podatkov, ki se shranjujejo za namene povpraševanja.

Spremembe 

Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Zato vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Piškotki

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Nekatere nastavitve piškotkov na spletni strani lahko določite v nastavitvah. Shranjevanje in upravljanje piškotkov pa je mogoče tudi s pomočjo brskalnika, ki ga uporablja uporabnika, kar mu omogoča, da po želji omeji ali onemogoči piškotke. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, je mogoče tudi enostavno izbrisati.

Nujno potrebni piškotki
DomenaIme piškotkaNamenVeljavnost
.roglatrail.siPHPSESSIDPiškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.Seja
.roglatrail.simoove_gdpr_popupPiškotek služi avtomatskemu zaznavanju, da ste piškotke sprejeli ali ne.1 leto
.roglatrail.sipll_languagePiškotek se uporablja za razlikovanje jezika strani.1 leto

Najlepša hvala za vaše razumevanje in sodelovanje.

LTO Rogla – Zreče, GIZ

Ta pravilnik o zasebnosti je bil nazadnje posodobljen: januar 2022.